Warsztaty kulinarne odbywające się podczas Jarmarku Dominikańskiego 2020 w Choroszczy pn. :
Co czyni pieczywo świątecznym?
Historia międzykulturowego, podlaskiego połączenia chał, korowajów, kołaczy z dziwacznymi i tylko tu występującymi luks pomadami.

Podczas warsztatów wypiekane będą wszelakie słodkie – rusińskie, żydowskie, tatarskie czyli „tutejsze”bułki z dodatkami, ziołami i dziwnymi połączeniami smakowymi.
Warsztaty poprowadzi Pani Anna Maksymowicz – kulturoznawca, animator, muzealnik warsztatujący, podróżnik-przewodnik i badacz historii nie tylko słowiańskich kulinariów.

Warsztaty kulinarne odbędą się 7 sierpnia 2020 r o godz.: 18:00 w auli MGCKiS.
Zapisy od 15 lipca do 29 lipca 2020 r.
zgłoszenia prosimy nadsyłać na adres e-mail :
jarmark@choroszcz.pl
Limit miejsc: 12 osób na każdy z warsztatów, o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.
Warsztaty będą transmitowane on-line.