Kulinarne

Warsztaty kulinarne odbywające się podczas Jarmarku Dominikańskiego 2020 w Choroszczy pn. :

Co czyni pieczywo świątecznym?  

Historia międzykulturowego, podlaskiego połączenia chał, korowajów, kołaczy z dziwacznymi i tylko tu występującymi luks pomadami.
 
 
Podczas warsztatów wypiekane będą wszelakie słodkie – rusińskie, żydowskie, tatarskie czyli „tutejsze”bułki z dodatkami, ziołami i dziwnymi połączeniami smakowymi.
Warsztaty poprowadzi Pani Anna Maksymowicz – kulturoznawca, animator, muzealnik warsztatujący, podróżnik-przewodnik i badacz historii nie tylko słowiańskich kulinariów.
 

Warsztaty kulinarne odbędą się 7 sierpnia 2020 r o godz.: 18:00 w auli MGCKiS.

Zapisy od 15 lipca do 29 lipca 2020 r.

zgłoszenia prosimy nadsyłać na adres e-mail :

jarmark@choroszcz.pl 

Limit miejsc: 12 osób na każdy z warsztatów, o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

Warsztaty będą transmitowane on-line.